Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog
gravid blogg för gravida som gillar träning

gravid blogg för gravida som gillar träning

Hitta tips och trix på hur du kan göra som gravid för att hålla dig i form.

Min nya leksak (airboard) räddade ett liv

Min nya leksak (airboard) räddade ett liv

Det hände mig något sjukt idag och jag måste bara få skriva av mig det direkt. För de som inte vet det gjorde jag ett köp av en hobbex airboard här om veckan och det är just den leksaken som jag skall berätta om här.

Jag åkte omkring på min nya airboard/hoverboard ikväll. Jag hade inte tänkt ut någon rutt utan jag åkte dit vägen tog mig, en stor frihetskänsla tog över min kropp när jag åkte omkring och jag samlade mina tankar inför en stundande tenta som infinner sig nästa vecka. Jag kom fram till en korsning och till höger såg jag hur den orangea solen i den stundande nedgången färgade himmelens alla moln rosa, ”dit ska jag åka” minns jag att mina tankar gick, trots att jag annars inte är så förtjust i att ha solen i ögonen. Jag visste inte då att det egentligen så oviktiga beslutet för mig skulle betyda allt för någon annan...

När jag styr min airboard till höger så kommer jag snabbt till en bro som jag åker på och på denna bro så ser jag längre fram hur en medelålders kvinna helt plötsligt faller mot asfaltens vågräta yta, jag trycker på hastigheten på sportläget för att så snabbt som möjligt ta mig till denna kvinna för att se hur hon mår. Jag kommer fram till henne men jag märker ganska snart att detta är värre än vad jag kunnat tro, kvinnan som just kollapsade på bron andas inte. En cyklist åker emot oss och jag ropar ”RING AMBULANS!” samtidigt som jag startar hjärt- och lungräddning på kvinnan. Jag har tidigare endast sett på film hur man gör hjärt- och lungräddning, jag har väl även gjort det på någon docka innan men det kan inte mäta sig med detta. Jag var livrädd, mestadels för att denna kvinnas framtida liv låg i händerna på... Mig. Efter ett tag som kändes som en evighet fick hon sin puls tillbaka och kort därefter anlände ambulansen. Jag såg upp på himmelen som fortfarande var färgad rosa som om inget hade hänt, den orangea solen skulle precis till att gå ner bakom några höga hus när ambulansen med kvinnan åkte snabbt sin väg mot sjukhuset.

Jag tog min airboard och åkte hemåt igen, den frihetskänslan som jag för inte alls länge sedan njutit av var nu utbytt mot en känsla som jag tidigare aldrig känt innan, en blandad känsla av oro och tacksamhet. En oro för kvinnans hälsa och en tacksamhet över att jag bestämde mig för att ta en tur med airboarden just denna kväll, för att jag vågar tro att det beslutet räddade någons liv.

Share this post

Repost 0

Comment on this post